Foto: Liselore Kamping.

Expositie ‘Een graf in de wolken’

Van 11 december 2020 tot en met 16 mei 2021 staat het gedicht Todesfuge centraal in de tentoonstelling ‘Een graf in de wolken’ in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Je kunt die tentoonstelling natuurlijk alleen of met je klas bezoeken. Naast de tentoonstelling over Todesfuge is er nog veel meer te zien. Kijk op de website van het Joods Cultureel Kwartier wat de mogelijkheden zijn https://jck.nl/nl/page/voortgezet-onderwijs. Houd rekening met corona-maatregelen, dus neem voor het maken van een reservering contact op met de afdeling Sales en Evenementen via service@jck.nl

Bezoek met de klas de expositie

De Radboud Universiteit is een crowdfundingactie gestart om het voor 500 scholieren mogelijk te maken om de tentoonstelling ‘Een graf in de wolken’ met hun klas te bezoeken. Zij krijgen ook een rondleiding door de vaste opstelling van het museum. Op die manier maken scholieren nader kennis met de joodse geschiedenis en cultuur. Leraren die van dit aanbod gebruik willen maken, kunnen een mail sturen naar info@celan.nl, waarin ze melden wanneer en met hoeveel leerlingen ze de tentoonstelling willen bezoeken.

Maak een filmimpressie over Todesfuge

Maak met je smartphone of tablet een korte filmimpressie waarin je reageert op (een fragment van) het gedicht Todesfuge. In je film laat je zien wat je gemaakt hebt, bijvoorbeeld de voordracht van een gedicht, het tonen en toelichten van een tekening, een korte beschouwing, het uitvoeren van een lied of een muziekstuk, of een andere uiting.

Jouw filmimpressie te zien op de expositie over Todesfuge in het Joods Historisch Museum?

Wil je dat je korte filmimpressie ook te zien is op de expositie over Todesfuge ‘Een graf in de wolken’ in het Joods Historisch Museum in Amsterdam? Laat het je docent weten. De beste inzendingen komen in aanmerking. Je filmimpressie kan tot 15 maart 2021 door je docent via WeTransfer worden ingestuurd naar info@celan.nl, samen met je Ontheffingsverklaring (te downloaden onder Filmimpressie).